mobile

 • Facebook, 350 milionë përdorues aktivë nga celularët

  Facebook ka zbuluar se tani ka 350 milionë përdorues aktivë nga celularët në muaj nga shifra e përgjithshme prej 800 milionë përdoruesish. Me fjalë tjera, 43.75 për qind e përdoruesve të Facebook kyçen nëpërmjet aparateve celulare. Ky numër po vazhdon të rritet dhe kur të arrij në 50 për...
 • Edhe Microsoft planifikon NFC pagesa nga celulari përmes Windows Phone

  Pas Apple dhe Google-s, tani edhe Microsoft është përfshirën në planet për të mundësuar pagesa online nga celularët, shkruan Bloomberg. Momentalisht kompania nga Redmond punon në verzionin e një softueri për Windows Phone për të përdorur Near Field Communication(NFC) teknologjin, që të mund të bëhen transaksione të shpejta mobile....
 • Publikohet Opera Mini 6 dhe Opera Mobile 11

  Opera publikoi dy shfletuesit e saj Mini 6 për celularë dhe Mobile 11 shfletuesin për tabletë kompjuterë dhe celularë të mençur. Mini, e cili kompreson faqet për të fituar në shpejtësi, është e publikuar për telefonat nga brezi më i vjetër të cilët punojnë në platforma të ndryshme, shembull...
 • Angry Birds vjen edhe në Facebook

  Një nga lojrat më të njohura për mobil, Angry Birds, një lojë interesante ku zogjinjët nervoze ju hakmeren derrave, brenda një muaji do të shfaqet edhe në Facebook. “Loja do të ketë një aspekt të ri të cilën nuk e kemi parë në platformat tjera”, thotë drejtori i Rovio,...
 • Android ka përmbi 100.000 aplikacione.

  Sipas ekipit të Android, ky sistem operativ për platforma mobile tani numron përmbi 100.000 aplikacione. Popullariteti i Android vazhdon të rritet falë kodit të hapur të saj, kështu që shumica e prodhuesve preferojnë Android në paisjet e tyre mobile. Verzionet e deritanishme preferonjnë telefonat mobil, por pritet dhe supozohet...