OS

 • Asquaris E4.5, telefoni i parë me Ubuntu

  Sistemi operativ Ubuntu, që u debutua dy vite më parë, më në fund duket se ka marrur rrugën për në treg. Canonical, kompania që qëndron prapa sistemit operativ, bashkoi forcat me kompanitë Meziu dhe BQ një vit më parë, gjë e cila nuk shfaqi asnjë rezultat në lidhje me...
 • Windows 8.1 vazhdon ende të rritet në treg

  Bazuar në të dhënat e fundit të NetMarketShare.Com, versioni i fundit nga Windows – 8.1, është duke u rritur vazhdimisht në treg. E kundërta është duke ndodhur me Windows XP, që është duke pasuar rënje. Shifrat janë shumë të përafërta, 13% për Windows XP dhe 12.1% për Windows 8.1....
 • Instalo Windows 10 në kompjuterin tuaj

  Pas dështimit me Windows 8, Microsoft pritej të prezantonte një sistem tjetër opeartiv të quajtur Windows 9 apo Windows One, por kjo fatkeqësisht nuk ndodhi. Microsoft muaj më parë prezantoi sistemin opeariv, Windows 10, i cili ka për qëllim të bashkojë të gjitha, pra një platformë dhe një dyqan...
 • Apple prezanton iOS 8 dhe Mac OS X Yosemite

  Derisa Tim Cook në konferencën WWDC të mbajtur të Hënën zhgënjeu të pranishmit  duke mos sjellur pajisjet që janë pritur të prezantohen, ai pasuroi konferencën në prezantime të softuereve të mëdha. Në fakt, shefi kryesor Tim Cook dhe nënkryetari i inxhinierisë Craig Federghi kanë sjellur shumë të reja në...
 • Zyrtare: Prezantohet përditësmi i Windows 8.1

  Kompania Microsoft zyrtarisht ka prezantuar përditësimin e sistemit operativ Windows 8.1 në konferencën e mbajtur në San Francisko. Përditësimi i Windows 8.1 është në dispozicion për të gjithë konsumatorët duke filluar nga 8 Prilli. Përditësimi i Windows 8.1 është i përqëndruar më shumë në funksionet e navigimit të miut...
 • Pamjet e para të sistemit operativ iOS 8?

  Gjenerata e ardhshme e sistemit opeartiv të kompanisë Apple, iOS 8, pritet të arrijë në Qershor me disa funksione të reja që thuhet se më shumë kanë të bëjnë me fitnes. Tani, disa foto që supozohet se janë të iOS 8, tregojnë aplikacione të reja që pritet të shtohen...
 • Facebook Messenger arrin në Windows Phone

  Aplikacioni i Facebook-it i cili ju lejon të dërgoni mesazhe falas, Facebook Messenger, tani është në dispozicion edhe në platformën Windows Phone. Ashtu si në sistemet operative mobile iOS dhe Android, Facebook Messenger për Windows Phone ju lejon të dërgoni fotografi, të shpërndani vend ndodhjen tuaj dhe të krijoni...
 • 80% e pajisjeve nga Apple përdorin iOS 7

  Platforma iOS 7  tani ka arritur 80 perqind të pajisjeve me iOS, bazuar nga të dhënat e lëshuara të hënën nga Apple. Sipas raporteve, kjo platformë është duke u rritur ende  edhe pse ka mbi katër muajë që është lansuar. Në postimin e bërë nga Apple, thuhet se vetëm...
 • Viber 4.2 në Android ju lejon të bllokoni kontakte

  Viber ka lëshuar një përditësim të ri në platformën mobile Andorid për aplikacionin që tani ju sjell disa karakteristika të dobishme dhe të reja. Tani ju mund të zgjedhni një numër ose një kontakt që ju dëshironi të mos pranoni thirrje, pra ta bllokni numrin e zgjedhur. Ndryshimet e...