platforma

 • Versioni paraprak i platformës Windows 10 ka filluar të zgjerohet

    Nëse me padurim keni pritur të provoni versionin paraprak të platformës Windows 10 në telefonin tuaj, por pajisja juaj nuk ka qenë pjesë e listës së shkurtë, tani ne kemi disa lajme të mira për këtë çështje. Microsoft sapo ka lëshuar një listë të pajisjeve që pritet të...
 • Slack lanson funksionin për identifikim të dyfishtë pas hakimit

  Shërbimit për komunikim Slack duket se iu vështirësuan punët pasi që data baza e platformës u hakua. Hakerët ishin në gjendje të fitojnë akses në pseudonimet, fjalëkalimet dhe e-mail adresat e përdoruesve në data bazë. Fatkeqësisht, Slack përdorte vetëm një mënyrë për enkriptim, kështu që edhe nëse hakerët fitonin...
 • Twitter është duke u bërë kompani reklamuese

  Rrjeti social Twitter është duke bërë kompani reklamuese duke shfaqur kështu ‘cicërimat e promovuara’ në platformat e palës së tretë si Flipboard dhe Yahoo. Rrjeti social kishte paguar kompanitë gjatë vitit 2010 për të ofruar cicërimat e tyre reklamuese gjatë transmetimit tek përdoruesit, por tani është duke ofruar pako...
 • LG, e para me Android 5.0 Lollipop

  Derisa është thuajse plotësisht e besueshme se gjenerata e ardhshme nga Google, Nexus 6, do të jetë e para që do të marr platformën Android 5.0 Lollipop, nga ana tjeter shfaqet LG me linjën e saj duke pretenduar se do të marr Lollipop që nga fillimi i kësaj jave....
 • Spotify ridizajnon aplikacionin në Windows Phone

  Spotify ka lëshuar një dizajn për aplikacionin Windows Phone, duke shtuar funksionet si radio, shfletim, ekspozim dhe rifresikim të të gjithë aplikacionit. Përditësimi i fundit ishte ndryshimi më i dukshëm duke rindërtuar të gjithë programin për një pamje më efektive, të njëjtë me aplikacionin e kompanisë në platformat Android...
 • Evernote me 100 milionë përdorues

  Evernote ka arritur 100 milionë përdorues në aplikacione të ndryshme vetëm për 6 muaj pasi është lansuar, njoftoi kompani. Pjesa më e madhe e këtyre përdoruesve ishin nga aplikacionet e Evernote-së në platforma të ndryshme. Skitch dhe Penultimate, të cilët Evernote i bleu në vitin 2011 dhe 2012, respektivisht...
 • Flickr 3.0 vjen me funksione të reja në Android dhe iOS

  Flickr ka lëshuar versionin 3.0 për aplikacionin e tij në Android dhe iOS. Aplikacioni ka një dizjan ndryshe nga i mëparëshmi, por thuajse është i njëjtë  me Instgram-in. Përditësimi është në dispozicion në dy platformat iOS dhe Android dhe nuk ka ndonjë dallim apo preferencë që iu jepet ndonjërës...
 • Cut the Rope 2 arrin në Android

  Pas lansimit në muajn Dhjetor në platformën iOS, Cut the Rope 2 përfundimisht tani gjendet edhe në Android. Është vërtetë lajm i mirë për të gjithë fansat e lojërave telefonike kur do ndëgjojnë se Cut The Rope 2 gjendet në Play Store falas për t’u shkarkuar. Cut The Rope...
 • Twitter prezanton dy funksione të reja

  Twitter ka shtuar dy funksione të reja në shërbimin e tij që kanë të bëjnë me ngarkimin e fotove dhe shpërndarjen e tyre. Tani mund të  etiketoni shokë në fotot që ngarkoni dhe mund të ngarkoni deri në katër foto përnjëherë. Nëse ju dëshironi të etiketoni persona në fotot...