platforme

 • WordPress bllokohet në Pakistan

  Autoritetet e telekomunikacionit në Pakistan u kanë kërkuar ofruesve të shërbimeve të internetit të bllokojnë qasjen në WordPress.com. Si pasojë e kësaj, uebfaqja zyrtare e kësaj platforme dhe blogjet e tjera me WordPress nuk mund të ngarkohen në Pakistan. Pamje e paraqitur më lartë aktualisht shfaqet tek të gjithë...
 • Microsoft sjell versionin paraprak të Windows 10 në telefona të mençur

  Sistemi i ri operativ nga Microsoft, Windows 10, ka zënë vend në dyqanin e kompanisë duke sjellur kështu formën paraprake të sistemit operativ tek përdoruesit e platformës Windows Phone. Për të filluar, së pari duhet të shkarkoni aplikacionin Windows Insider nga dyqani i platformës, por jo të gjithë do...
 • Lollipop tani me 1.6% të pajisjeve me Android

  Shifrat e fundit për shpërndarje të platformës mobile Android tashmë janë publikuar dhe dallimi më i madh ndaj muajve të kaluar është tek Android Lollipop që tani ka arritur të mbledh mjaft përdorues sa për të qenë pjesë në tabelë, duke arritur kështu 1.6% të pajisjeve me Android. Si...
 • Thashethemet rreth Android 4.5/5

  Versioni i ardhshëm i sistemit opeartiv nga Google, Android, pritet që së shpejti do të lansohet, por a do të jetë Android 5 apo Android 4.5 ende nuk është e ditur. Android 5 ishte pritur të lëshohet vitin e kaluar, por me lansimin e Android 4.4 KitKat, ky pretendim...
 • Telefonat me Project Ara nga Google debutohen në vitin e ardhshëm

  Google ka zbuluar disa detaje të reja rreth planit për Project Ara, projekt i cili ka të bëjë me zhvillimin e një telefoni të mençur me sistem operativ Android. Konferenca e mbajtur të martën, ka për qëllim të ju jap zhvilluesve disa sqarime se si ata mund të fitojnë...