program

 • Dallimi ndërmjet BIOS dhe Firmware

  Kur një person të fillojë së përdoruri një kompjuter, aty do të përballet me një numër të madh fjalësh që duhet t’i njoh dhe nganjëherë dallimi ndërmjet tyre është shumë i vogël duke iu bërë konfuz rreth kuptimit të tyre. Pra, merrni si shembull termet BIOS dhe Firmware, e...
 • Lenovo shet pajisje me virus të instaluar!

  Hulumtuesit kanë zbuluar një të metë sigurie në softuerin paraprak të instaluar në disa produkte të kompanisë Lenovo që dëmtojnë lidhjen e sigurt në uebfaqe dhe vendosin të dhënat sensitive të përdoruesve në rrezik. Është vërtetë shqetësuese se si Lenovo ka instaluar programin keqdashës të quajtur ‘Superfish’ në disa...
 • iOS nuk është më i sigurtë!

  Duket se çdo muaj krijohet një ngjarje e re që nxjerr një mënyrë për të shqetësuar përdoruesit e Android-it për sulme keqdashëse, pavarësisht faktit nëse përdorni aplikacionet që sjell vetëm Google Play Store. Tani, duket se është radha e kompanisë Apple, sepse së fundmi thuhet se iOS përmban softuer...
 • Përdorni aplikacionet e Windows në Mac përmes WinOnX

  Nëse ju keni ndryshuar kohët e fundit kompjuterin Windows në një kompjuter Mac, ju do të keni probleme në gjetjen e alternativave për disa aplikacione që ju nevoiten. Sigurisht, ka shumë aplikacione në dispozicion për të dyja platformat, por disa prej tyre kushtojnë të holla dhe besoj që ju...