RFID

  • Teknologjia RFID

    Çka është RFID? RFID është një teknologji e cila na rrethon çdo ditë. Gjendet në kredit kartela, pasaporta, si dhe në shumë produkte tjera që ne blejmë. Madje shumica e kafshëve shtëpiake kanë të vendosur çipa RFID. Teknologjia RFID kryesisht është një etiketë me shirita elektronikë që mund të...
  • Komisioni Europian paraqiti videon e parë për përparsit e “Internetit të Gjërave”

    Komisioni Europian pret që deri në vitin 2020 të ketë mbi 50 milijardë paisje të lidhura në internet dhe që të ofrojnë shërbime të ndryshme për qytetarët përmes aplikacioneve të zgjuara dhe shërbime. Gjëja themelore tek “Interneti i Gjërave” është lidhja e paisjeve të ndryshme me RFID tags, të...
  • Twine, Wi-Fi paisje prej gomës e cila lidhë paisjet shtëpiake me Internet

    Twine është paisje argëtuese pa tela Wi-Fi e pajisur me senzorë për temperaturë dhe dridhje(vibracione). Bëhet fjalë për kub të vogël gome prej 16 cm e cila mbushet përmes USB port ose me dy bateria të vogla AAA, dhe funksionon ashtu që shfrytëzon senzorët e mbrendshëm të cilat janë...