robot

  • Google gjeti zgjidhje të thjeshtë për të vërtetuar që nuk jeni robot

    Google gjeti një zgjidhje të thjeshtë për të vërtetuar që nuk jeni robot në internet. Deri më tani përdorej CAPTCHA si një mjet kundër spam-it ose botave të automatizuar, e cila edhe pse akoma është funksionale për shumicën e njerëzve është i bezdishëm të cilët nuk dëshirojnë të shkruajnë...
  • Autonomo – një koncept i ri për automjete

    Autonom është një koncept i ri për gjeneratën e ardhshme të automjeteve, zhvilluar nga studenti Charls Ratraj, student për dizajn nga Melburn, Australi i cili frymëzimin e tij e kishte fituar pasi që pesë vite kishte jetuar në Los Angeles dhe vazhdimisht kishte pasur probleme me bllokimin e trafikut....
  • Roboti identifikoi vetveten në pasqyrë (VIDEO)

    Qbo, një robot me vizion stereoskopik i cili në vete përmban një softuer për njohjen ose identifikimin e objekteve dhe personave, zhvilluar nga kompania TheCorpora, identifikoi edhe veten në pasqyrë. QBO, kodi i të cilit është i lirë, është një robot i vogël i cili ka intelegjencë artificiale krijuar...