server

 • Çka janë sulmet DDoS?

  Gjatë viteve të fundit, sulmet DDoS janë rritur dukshëm duke qenë shënjestër e shumë kompanive të mëdha, përfshirë edhe ato të profilit të lartë si Google, Visa, Paypal, Sony, Deezer, dhe Evernote. Shumë ekspertë thonë se metodat tradicionale për parandalimin dhe zbutjen e tyre po bëhen gjithnjë e më...
 • EZTV kthehet pas sulmit nga policia suedeze

  Janë bërë gati dy javë që kur pronarët e të drejtave autoriale dëbuan disa uebfaqe me torrent përgjithmonë nga interneti- të paktën kështu menduan. Aksioni i ndërmarrur nga policia suedeze çoi deri në rrëzimin e serverëve të uebfaqes Pirate Bay, por njëkohësisht edhe shumë faqe të tjera u mbyllën...
 • Facebook, Google, Microsoft bashkojnë forcat për parandalimin e ndonjë Heartbleed tjetër

  Kompanitë më të mëdha në botë rreth teknologjisë kanë pranuar të dhurojnë miliona dollarë për themelimin e një grupi që do të përmirësojë sigurinë e protokolleve si OpenSSL, softuerë të cilin  lëshimi i njohur si “Heartbleed” e ka vënë në trazirë së bashku me industritë kompjuterike. Amazon, Cisco Systems,...
 • Heartbleed, vrima që vuri internetin në rrezik

  Në verën e viti 2014, interneti u trondit nga një zbulim i një vrime ose lëshim sigurie tek OpenSSL që studiuesit e quanin ndryshe edhe si “katastrofa e keqe”. I njohur me emrin dramatik Heartbleed, vrima e cila është e njohur gjerësisht, duket se vë në dorë të hakerëve...
 • Apple do ndalojë Siri-n në pajisjet e vjetra

  Kur u lëshua iPhone 4S me Siri, kishin punë edhe hakerët edhe zhvilluesit, të cilët ishin kurreshtarë të shohin nëse mund ta instalojnë atë edhe në iPajisjet me të vjetra se 4S. Ndërsa ata kanë arritur ta bëjnë këtë, procesi i instalimit të Siri-t në pajisjet me të vjetra...