shfletues

 • Bëhuni gati për një shfletim më të shpejtë në ueb!

  HTTP apo Hypertext Transfer Protocol është një pjesë qendrore e WWW (World Wide Web) që i lejon një shfletuesi të lidhet me një ueb server për të ngarkuar faqen e kërkuar. Të mërkurën, Mark Nottingham, drejtori ekzekutiv i grupit punues në IETF HTTP njoftoi që standardi i ri HTTP/2...
 • File Downloader shkarkon dosje pa shfletues

  Thuajse të gjithë menaxherët për shkarkime(download maganer) që ne instalojmë në sistem operativ kërkojnë instalim shtesë të paneleve(toolbars) tek shfletuesit që ne përdorim. Nëse nuk përdorin ndonjë panel shtesë, padyshim që pas hapjes së tyre kërkojnë ndonjë numër serik apo çelës për akses të plotë tek manaxhuesi për shkarkim,...
 • Vivaldi – Ueb shfletuesi më i ri për Windows, Mac dhe Linux

  Pak ditë më parë Microsoft njoftoi për një ueb shfletues të ri i cili është në zhvillim e sipër dhe do publikohet së bashku me Windows 10. Por si duket nuk do të jetë Spartan ueb shfletuesi më i ri, ngase tani kemi një ueb shfletues të ri me...
 • Spartan ofron funksione të reja për të mposhtur konkurrentët

  Microsoft do të lansoj një version të ri të sistemit operativ Windows këtë vit, që do të jetë aq i rëndësishëm sa që Redmond ka vendosur ta quaj Windows 10, duke tejkaluar tërësisht emrin Windows 9. Ashtu siç ishte raportuar muaj më parë, Windows 10 do të vijë me...
 • Pamjet e reja të shfletuesit Spartan shfaqin një dizajn ndryshe

  Dje ne ju treguam për raportin që shfaqte pamjet e para të shfletuesit në zhvillim Spartan, i cili pritet të jetë pjesë e sistemit operativ Windows 10 nga Microsoft. Sot janë lëshuar edhe disa pamje të reja që tregojnë një dizajn krejtësisht të ri me atë që ishte raportuar...
 • Publikohen pamje të shfletuesit Spartan

  Në fund të vitit të kaluar, ne kemi dëgjuar për disa thashetheme interesante që tregojnë se kompania Microsoft do të zëvendësojë shfletuesin Internet Explorer me një të ri që do lansohet së bashku me sistemin operativ Windows 10. Spartan ishte emri i shfletuesit që tashmë thuajse është konfirmuar me...
 • Windows 10 me shfletues të ri?

  Internet Explorer ka qenë një gurthemel i Windows-it që prej vitit 1995, por duket që Microsoft është gati t’a largojë këtë shfletues të përnderuar nga rruga. Thashetheme të ndryshme tregojnë që si riparim i shfletuesit Internet Explorer për Windows 10 do të vijë brendi i ri aktualisht i krijuar,...
 • Microsoft: Skype së shpejti edhe në ueb

  Përdoruesit shumë shpejtë do të jenë në gjendje të përdorin Skype-in nga shfletuesit pa pasur nevojë të shkarkojnë ndonjë gjë. Microsoft njoftoi të Premten që shumë shpejtë do të lansojë një version të bazuar në ueb për platformën e video-konferencave. Versioni i ri i Skype-it, i cili është ende...
 • Çka është Phishing?

  Phishing është njëra prej krimeve më të vjetëra kibernetike. Idea është për t’u shtirur si subjekt i besueshëm në internet duke u përpjekur për të marrë informacione personale. Kjo teknikë më së shumti përdoret për të eksploruar njerëz, ku më pas ngrihet pytja: Si ti largohemi mashtirimeve Phishing? Definicioni...