shpejtesi

 • Koreja Jugore ka internetin më të shpejtë në botë

  Shpejtësia kabllore rreth botës është rritur për 20% vit pas viti, ndërkohë që trafiku i të dhënave mobile është rritur për 54% vetëm brenda vitit të kaluar, raporton Akamai, një ofrues interneti me bazë në Shtetet e Bashkuara. Akamai ka publikuar një raport me shifrat e fundit të internetit,...
 • Vetura Ford S-Max iu detyron të zbatoni shpejtësinë maksimale të lejuar (Video)

    Të dënohesh për thyerje të rregullave në komunikacion, përkatësisht për kalim të shpejtësisë së limtuar, është një gjë e kushtueshme, por edhe e zakonshme për një pjesë të madhe të njerëzve. Megjithatë, Ford shpreson të parandalojë tiketat e tilla me prezantimin e veturave që mund të shikojnë dhe...
 • Kingston sjell karta me shpejtësi dhe kapacitet të lartë

    Korporata amerikane, Kingston prezantoi kartat e reja SD dhe microSD të cilat ofrojnë shpejtësi jashtëzakonisht të madhe – Ultra High Speed. Këto karta kanë aftësi të lexojnë me shpejtësi 90MB/s dhe të shkruajnë me shpejtësi 45MB/s për aq kohë sa pajisja që ndodhet karta mund të përballojë këtë...
 • Laserët sjellin shpejtësi të madhe të internetit në Hënë

  Një evolucion i një sistemi laserik për transferimin e të dhënave ndërmjet Tokës dhe Hënës me shpejtësi 5 mijë herë më të madhe se komunikimi me radio do të prezantohet nga shkectarët e MIT-it në Qershor. Një ekip i MIT-it, duke punuar me NASA-në, kanë gjetur një mënyrë për...
 • Toshiba sjell kartat më të shpejta në botë

  Kartat microSD të fundit nga kompania Toshiba janë kartat më të shpejta në botë. Versioni me 32GB të microSD kartës arrinë të lexoj deri në 260MB/s dhe të shkruajë 240MB/s. Po ashtu, Toshiba ka sjellur edhe versioni 64GB, por ky version nuk është aq i shpejtë pasi që arrinë...
 • Informatat themelore për kartat SD

  Kartat digjitale të sigurta (Secure Digital apo SD) janë aktualisht karta që ofrojnë sasi të ndryshme të akulmulimit në pajisjet tuaja mobile. Ato vijnë të ndara për nga  madhësi fizike, kapaciteti dhe shpejtësia. Një numër i rrallë i tyre vijnë të justufikuara me S që d.m.th janë të sigurta....
 • Firefox 15 premton përditësime vërtetë të shpejta

  Mozilla po përpiqet që t’i përmbahet planprogramit të saj për të ofruar një version të përfunduar të Firefox brenda çdo pesë deri gjashtë javësh, këtë edhe po e arrin. Ehsan Akhgari nga ekipi i shfletuesit, ka pohuar se versioni plotësisht i rafinuar i Firefox 15 do të duhej arritur...
 • AMD lanson kartelën grafike FirePro (video)

  AMD këto ditë i shtoi familjes së saj të kartelave grafike katër kartela të reja FirePro, që ofrojnë fuqi kompjutimi grafik deri në katër teraflop. Ky tipar mund të gjendet në W9000 e re të kësaj kompanie, që ka aftësinë prej katër TFLOP saktësie primare dhe një TFLOP saktësie...
 • Së shpejti edhe DDR4

  Sipas njoftimëve , standardi DDR4 pritet të miratohet,dhe në një të ardhme të afert, të hidhet në treg nga JEDEC .Qipseti i ri i DDR4 nuk do të thot se është vetëm më i shpejt sesa DDR3 , por është kreit një ndryshim tjetër . Njëra ndër pyetjet është...