shqip

 • IT.COM.AL vs ITSHQIP.COM

  Më në fund kemi arritur të regjistrojmë domenin IT.COM.AL pas disa përpjekjeve të pasukseshme. IT.COM.AL ose ITSHQIP.COM ska rëndësi përsëri do të futeni tek ne. IT.COM.AL si domain është me një rëndësi te veçant për neve si komunitet, sepse ka dy germa që simbolizojnë esencën e kësaj faqe. Nga...
 • Doodle Draw është loja e parë në Facebook Messenger

  Hap pas hapi, Facebook është duke e shëndruar Facebook Messenger në një aplikacion të kompletuar për argëtim dhe komunikim. Doodle Draw for Messenger është një lojë naive, por shum e rëndësishme sepse e shëndron këtë aplikacion në një platformë argëtues. Në këtë lojë përdoruesit mund të vizatojnë diçka, dhe...
 • Internetin e mbrojnë 14 njerëz me 7 çelësa sekret

  Internetin e kontrollojnë 14 njerëz të cilën ruajnë 7 çelësa sekret, shkruan Guardian, transmeton ItShqip. Nuk bëhet fjalë aspak për ndonjë tregim ose film fantastik, por për anëtarë të ICANN të cilët janë përgjegjës për dhënien e adresave numerike të internetit dhë lidhjen e tyre me web adresat të...
 • Çfarë kemi të re në itShqip.com v 2.0?

  Startuam dizajn të ri! Shpresojm të ju pëlqejë? Nëse po atëher super, ajo është me rëndësi për ne. Duke mësuar nga përvoja dhe trendet e reja, vendosëm të ndryshojmë stilin e portalit në një dizajn më elegantë, më modernë dhe kuptohet në diçka më cool. Rifreskuam elementet e vjetra,...
 • Blogjet e hostuara në WordPress.com do të ofrojnë reklama

  Kompania udhëheqëse dixhitale e marketingut, Federated Media, dhe kompania përgjegjëse për WordPress,com, Automatic, nënshkruan marrëveshje strategjike e cila do të mundësojë që të gjithë blogjet në WordPress të ofrojnë reklama. Ky partneritet ishte paralajmëruar në konferencën Web 2.0 në San Francisko, dhe do të jetë në dobi të madhe...
 • Google Voice Actions në dispozicion edhe në disa gjuhë europiane.

  Përdoruesit europian të sistemit operativ Android tani mund të përdorin Google Voice Actions edhe në gjuhën frenge, italiane, gjermane, spanjolle, dhe gjhën angleze-GB. Voice Actions janë komanda më zë përmes të cilave i tregoni telefonit se çfar duhet të bëjë, shembull të lajmëron dikë, të dërgon SMS, të hap...
 • Menaxhimi i Facebook fan pages, u bë më e thjesht.

  Menaxhimi i Facebook fan pages, u bë më e thjesht.

  Rrjeti social startoi, opsione të reja dhe të përmisuara për menaxhimin administrativ të fan pages. Tani kontrollin që keni mbi faqen tuaj, do të implementoni përmes një interfejsi më të thjesht, me të cilën administratorët do të kyçen në opsionet e menaxhimit shum leht, pa patur nevoj të hulumtojnë...
 • Cybertecture – WC paisje.

  Ja diçka për personat e mvarur nga rrjetet sociale të cilët mund të ja lejojn vetes 7.700 dollarë për një wc paisje. Bëhet fjalë për një pasqyrë në WC e bazuar në Android e cila ka qasje në internet. Cybertecture është një cyber pasqyrë për WC, me dimenzione 80x80x5...
 • Prezentohet Sony Internet TV

  Përdorim të aplikacioneve, shfletim në internet dhe shikim të televizionit me një rezulucion të lart, vetëm në një paisje, mundëson televizioni i “mençur” më i rri (Sony Internet TV). Sony Internet TV, I cili ishte prezentuar dje në një pres konferencë në Nju Jork, momentalisht është paisja e vetme...