shqip

 • Shikoni Windows Phone 7 në aksion.

  Muajin e ardhshëm në treg duhet të shfaqen paisjet e para të cilat do të punojn në platformën e re mobile të Microsoft – Windows Phone 7. Shikoni vidoen më posht, ku demonstrohen mundësit e sistemit operativ më të rri mobil, Windows Phone7. Me lansimin e Windows Phone 7,...
 • Google tani me kërkime instante.

  Google prezenton Kërkimin Instant me të cilën fitoni rezultate dinamike dhe relevante në momentin gjeri sa shtypni fjalën ose termin e caktuar që ju intereson. Pastaj edhe diçka tjetër e re është parashikimi i termit i cili shfaqet me ngjyrë të himtë. Ky ndryshim jo vetëm që do të...
 • Samsung prezenton tabletin Galaxy.

  Galaxy Tab është tablet i cili punon në Android 2.2(Froyo), posedon TFT-LCD ekran 7 inç, me një rezulucion prej 1024×768 pikselë, 512 MB RAM dhe 16 ose 32 GB memorie të mbrendshme, posedon poashtu edhe kamerë me 3mp me blic, si dhe një kamerë ne pjesën e përparme për...
 • Yahoo dhe Facebook lidhin marrveshje bashkpunimi.

  Yahoo publikoi se do të fillon partneritet me Facebook, dhe se përdoruesit e të dy shërbimeve do të mund të lidhin profilet, shembull përdoruesit do mund te lexojn mesazhet e Facebook-ut nga Yahoo.com, Yagoo Mail, dhe në të kundërtën, përmbajtjen nga Yahoo duke përfshi këtu dhe Flickr, Delicious, do...
 • 4 nga 5 kompjuterët super të shpejtë përdorin Linux.

  Jaguar mbetet kompjuteri më i shpejt në botë, sipas listës më të re të top500 super kompjuterëve në bote. Në këtë listë në vendin e dytë u ngjit “Nebulae” nga kina, para kompjuterit amerikan Roadrunner i cili ndodhet në vendin e tretë. Më së shumti superkomjuterë ka nga SHBA,...
 • Kidnapimi i tabeve, lloji rri i sulmeve phishing.

  Shumica e sulmeve phishing, janë të lehta për ti zbuluar. Nëse adresa faqes është e ndryshme nga ajo qe ju kërkoni, për shembull në qoftë se nuk shkruan facebook.com lart në address bar kurse juve ju shfaqet faqja e hyrjes në Facebook atëherë bëhet fjalë, ose jeni cak i...
 • Google fut në përdorim kërkim të Enkriptuar.

  Prej tani ju mund të përdorni kërkim të ekriptuar nga  Google. Me këtë shërbim jeni më të sigurt, dhe informacionet e juaja mbeten tuaja, dhe nuk mund të mblidhen  në ndonjë faqe interneti. Ky shërbim ndodhet tek https://www.google.com . Secure Sockets Layer (SSL) lidhja, i njohur me httpS ne...
 • Skype 5.0 lansohet verzioni i parë beta.

  Verzioni i rri i kompanis Skype, përdoruesve perfundimisht ju mundësoi opsionin ose mundësin e shumë pritur me vite të tëra – mundësi për të zhvilluar biseda grupore me video. Sipas blogut zyrtar të Skype, ky verzion përdoruesve do ju mundëson biseda me video në mënyrë grupore edhe atë të...
 • Arrinë celular me 3D kamerë

  Aftësia për të inçizuar 3D filma së shpejti nuk do jetë ekskluzive vetëm për kamerat e shtrejta filmike. Sharp ka prezentuar modulin e parë për 3D kamerë për paisjet celulare, i cili ka aftësi për të inçizuar 3D video me rezulucion 720p. Ky modulë është menduar kryesisht për telefonat...