siguri

 • Siguria në ueb faqet kineze shumë e dobët

  Më tepër se 40 përqind e ueb faqeve kineze kanë lëshime të sigurisë të cilat ju mundësojnë hakerëve të vjedhin të dhëna personale nga ato ueb faqe. Mbi 1 milion lëshime të sigurisë janë gjetur në ueb faqe gjatë vitit 2015 nga Qihoo 360, një kompani kineze nga fusha e sigurisë...
 • Lëshim serioz sigurie në të gjitha versionet e Windows-it

  Microsoft ka publikuar disa përditësime për të rregulluar disa lëshime të sigurisë, gjashtë prej të cilave lëshime janë lëshime serioze, duke rregulluar një total prej 41 lëshimeve të sigurisë gjatë këtij muaji. Njëri nga këto lëshime të sigurisë prek të gjitha versionet e Windows-it, përfshirë edhe sistemin e fundit...
 • Kur nuk mund ti fitoni, atëhere ofroni atyre një kopje legale

  Krijuesi i softuerit të popullarizuar Malwarebytes vendosi që në një mënyrë më kreative të luftojë me piratët. Të gjithë shfrytëzuesit të cilët në çfarëdo lloj mënyre kanë ardhur deri tek çelsi premium për aktivizim e këtij softueri, pa dallim nëse e ka fituar përmes ndonjë mashtrimi ose e kanë...
 • Hakohen llogaritë në Twitter të UPI-së dhe New York Post

  Hakerët kanë sulmuar llogaritë në Twitter të New York Post dhe United Press Internacional (UPI) duke bërë poste falso për të rejat në ekonomi dhe ushtri. Në një post tek llogaria e UPI-së është cituar Papa duke thënë se “Lufta e Tretë Botërore ka filluar”. Ndërkohë, në llogarinë e...
 • Internetin e mbrojnë 14 njerëz me 7 çelësa sekret

  Internetin e kontrollojnë 14 njerëz të cilën ruajnë 7 çelësa sekret, shkruan Guardian, transmeton ItShqip. Nuk bëhet fjalë aspak për ndonjë tregim ose film fantastik, por për anëtarë të ICANN të cilët janë përgjegjës për dhënien e adresave numerike të internetit dhë lidhjen e tyre me web adresat të...
 • Xkeyscore mund të ndjek “gjithçka që një përdorues i rëndomtë mund të bëj në internet”

  Agjensioni Amerikan për siguri kombëtare (NSA) që në vitin 2008 ka krijuar softuer(Xkeyscore) përmes së cilit analistët, pa leje paraprake, munden të ju qasen e-mailave të prëdoruesëve, online bisedave dhe ueb historisë së miljona individëve të targetuar. Dokumentet për Xkeyscore të cilat i publikoi Guardian, kurse transmeton ItShqip, janë...
 • Google gjeti zgjidhje të thjeshtë për të vërtetuar që nuk jeni robot

  Google gjeti një zgjidhje të thjeshtë për të vërtetuar që nuk jeni robot në internet. Deri më tani përdorej CAPTCHA si një mjet kundër spam-it ose botave të automatizuar, e cila edhe pse akoma është funksionale për shumicën e njerëzve është i bezdishëm të cilët nuk dëshirojnë të shkruajnë...
 • Pas sulmit që ndodhi në Sony Pictures, FBI paralajmëron bizneset e tjera

  FBI është duke i paralajmëruar bizneset për një kërcënim të ri pas sulmit të madh të hakerëve javën e kaluar në Sony Pictures. Ky kërcënim vjen nga i njëjti llojë i programeve keqdashëse që infektuan sistemet kompjuterike të kompanisë Sony. Si rezultat i këtij sulmi në studiot e Hollivudit,...
 • Tani mund të kontrolloni kyçjet në llogarinë tuaj në Google

  Google ka lansuar një funksion të ri sigurie për përdoruesit e saj duke sjellur panelin – Devices and Acitivity, që ju tregon për pajisjet që kanë aksesë në llogarinë tuaj në Google. Ky panel është në dispozicion këtu, duke ju paraqitu një list të pajisjeve aktive në llogarinë tuaj...