siguri

 • Kina bllokon Windows 8, vazhdon blerjen e Windows 7

  Kina ka bllokuar qeveritë e saj për të përdorur Windows 8 pasi Microsoft vendosi të ndalojë mbështetjen e sistemit operativ 13 vjeqar-Windows XP. Autoritet kineze ka bllokuar Windows 8 në kompjuterët e qeverisë duke shprehur ” shqetësime për sigurinë”. Sidoqoftë, mendohet se bllokimi ka për qëllim ndëshkimin e kompanisë...
 • Facebook, Google, Microsoft bashkojnë forcat për parandalimin e ndonjë Heartbleed tjetër

  Kompanitë më të mëdha në botë rreth teknologjisë kanë pranuar të dhurojnë miliona dollarë për themelimin e një grupi që do të përmirësojë sigurinë e protokolleve si OpenSSL, softuerë të cilin  lëshimi i njohur si “Heartbleed” e ka vënë në trazirë së bashku me industritë kompjuterike. Amazon, Cisco Systems,...
 • Heartbleed, vrima që vuri internetin në rrezik

  Në verën e viti 2014, interneti u trondit nga një zbulim i një vrime ose lëshim sigurie tek OpenSSL që studiuesit e quanin ndryshe edhe si “katastrofa e keqe”. I njohur me emrin dramatik Heartbleed, vrima e cila është e njohur gjerësisht, duket se vë në dorë të hakerëve...
 • Mbrojtja e fëmijëve nga qëndrimi i gjate pran kompjuterit

  Atëherë opsioni family safety mund të themi se është një siguri familjare, pra këtu është qëllimi që ti mbrojmë fëmijët nga qëndrimi i gjatë dhe i pa nevojshëm në kompjuter, shfletimi i ueb faqeve të cilat nuk janë në interes për fëmijët e gjëra të ndryshme. Me ndihmën e family safety...
 • Intervistë: Anonymouse janë më të fuqishëm në botë

  Christopher Dojon( i njohur si Komandat IKS), pjesmarrës në aksionet më të rëndësishme të Anonymouse, i cili aktualisht ndodhet i arratisur në Kanada, në një intervistë flet për fuqinë e këtij komuniteti të hakerëve, hackitvizmit, dhe rëndësis së informacioneve. Si një ushtri e përbërë vetëm nga hakera, sa është...
 • Hakohen mbi 55.000 profile në Twitter

  Një hacker i panjohur ka publikuar 55.000 fjalëkalime të profileve nga rrjeti social Twitter në Pastebin. Interesante është tek ky sulm fakti se janë sulmuar vetëm ato llogari ose profile të atyre që kanë bërë spam tek përdoruesit e thjeshtë. Pothuajse gjysma e llogarive të sulmuar janë duplikat, ndërsa shumica...
 • WordPress 3.3.2, në dispozicion

  WordPress ka njoftuar versionin e ri WordPress 3.3.2 me një përditësim të sigurisë. Ju mund të shkarkoni versionin me të fundit të WordPress në faqen zyrtare: www.wordpress.org/download. Për të gjitha detajet, shikoni evidentimin e plotë të ndryshimeve në WordPress. Nëse ju keni zbuluar një dobësi në sigurinë e WordPress,...
 • Google ndjek përdoruesit e Safari

  Google është kritikuar sepse ka shkelur parametrat e sigurisë në shfletuesin Safari të Apple, në përpjekje për gjetjen e personave që përdorin Safar-in në Desktop dhe iPhone. Ky veprim i qëllimshëm ka tërhequr patjetër kritika të ashpra nga përdoruesit, dhe Google nuk është i vetmi që e ka bërë...
 • Zbulohet metod për ta thyer sigurin e Google Wallet në Android

  Zbulon Joshua Rubin nga Zvelo, ky hack mundëson qasje deri tek informatat e të dhënave të kartës së kreditit dhe historis së blerjeve, dhe teoritikisht mund t’ju lejojë hakerëve të përdorin Google Wallet. Nëse ka root akses deri tek telefoni juaj, hakeri mund të përdorë program i cili do...