telefona të mençur

 • 1.2 miliardë telefona të mençur janë shitur brenda vitit 2014

  Bazuar në institutin gjerman për kërkime GfK, vetëm brenda vitit 2014 janë shitur gjithsej 1.2 miliardë telefona të mençur që rezulton në një rritje prej 23% nga viti 2013, transmeton ITshqip.com. Për vitin e kaluar ishte Kina ajo që arriti të shes më së shumti pajisje duke shitur kështu...
 • 5 milionë telefona Android janë të infektuar

  Një post i bërë kohëve të fundit në forumin e programit kundër viruseve Avast zbulon që aplikacionet nga Play Store nuk janë të sigurta ashtu siç ne kemi menduar, të paktën jo për tani. Ky post tregon për tri aplikacione, të cilat shkarkojnë automatikisht materiale reklamuese, që kanë arritur...
 • Motorola ka shitur mbi 10 milionë telefona brenda tremujorit të fundit të vitit 2014

  Lenovo ka prezantuar rezultatet e tremujorit të parë me kompaninë Motorola që tashmë udhëhiqet nga kompania kineze me seli në Pekin. Lenovo përfundoi marrëveshjen me sukses për blerjen e kompanisë Motorola nga gjigandi kërkimor Google më 30 Tetor, ku kjo e fundit fitoi 2.9 miliardë dollarë nga kjo marrëveshje....
 • Mbi 1 miliardë telefona të mençur me Android janë shitur në vitin e kaluar

  Bazuar në një raport nga Strategy Analytics, mbi një miliardë telefona të mençur me platformë mobile Android janë shitur vetëm brenda vitit 2014. Nuk është fjala në përgjithësi për të gjitha pajisjet me Android, por për vetëm telefonat e mençur. Për të qenë më të saktë, numri total i...
 • LG ka shitur thuajse 60 milionë telefona brenda vitit 2014

  Derisa Samsung nuk është duke shkuar mirë kur është fjala për shitjet dhe përfitimet, LG prezantoi rezultatet financiare për vitin e kaluar të cilat shfaqin një rritje pozitive për 24% tek telefonat e mençur. LG ka shitur gjithsej 78.2 milionë pajisje vetëm brenda vitit 2014, ku 59.1 milionë prej...
 • Xiaomi është duke u bërë fuqi teknologjike

  Xiaomi ishte padyshim njëra prej kompanive më me ndikim në industrinë e telefonave të mençur në vitin 2014. Duke ofruar telefona të mençur me teknologji të lartë dhe çmim të ulët, kompania kineze arriti të bëhej shqetësuese për rivalët e saj duke pësuar një rritje gjithëpërfshirëse në industrinë e...
 • Freescale do të ofroj mbushje pa tela 3 herë më të shpejtë

  Mbushja e pajisjeve pa tela është vërtetë mahnitëse, por fatkeqësisht është duke u vonuar pas zhvillimeve të fundit të çipave që kanë shpejtuar mbushjen e telefonave vërtetë dukshëm. Freescale dëshiron që të ndihmojë përdoruesit duke sjellur pajisje të re harduerike pa tela që lejon mbushjen e telefonave të mençur...
 • HTC: Të rinjët nuk e preferojnë iPhone?

  Duke folur në konferencën Mobile Future Forward në Seattle, shefi i HTC, Martin Fitcher kapërceu në një bisedë krejtësisht tjetër, duke u treguar të pranishmëve bisedën që e zhvilloi në kolegjin e vajzës së tij. Ai tha “Unë e dërgoj vajzën time çdo ditë në shkollë dhe një ditë...
 • Intel angazhohet rreth Android

  Intel ka marrë kodin e specializuar për kompjuterët tabletë Honeycomb, të cilën do të duhet ta pështatin të punojë atë në arkitekturën e tyre x86. “Ne presim që do ti përshtatim këto sisteme Honeycomb gjat këtij viti për një numër të madh përdoruesish. Do të isha shum i zhgënjyer...