turqi

 • Twitter pritet të bllokohet përsëri në Turqi

  Marrëdhënia e qeverisë turke me rrjetin social Twitter është duke u prishur përsëri. Një gjykatë në provincën Adana të Turqisë po kërcënon të ndalojë Twitter-in nëse ky i fundit nuk mbyll llogarinë e një gazete (BirGun) që vazhdimisht poston lajme rreth bastisjes që ndodhi tek një agjenci inteligjente. Twitter...
 • Gjykata e Turqisë kërkon rikthimin e qasjes në YouTube

  Qasja në faqen më të madhe për video, YouTube duket se do të rikthehet në Turqi pasi vendimit të marrur nga gjykata më e lartë e vendit. Bllokimi i YouTube-së u vendos në fund të muajit Mars, menjëherë pas transmetimit të videove në YouTube që pretendohet se kishin përmbajtje...
 • YouTube qëndron ende e bllokuar në Turqi

  YouTube mbetet dhe do qëndrojë e mbyllur në Turqi, edhe pse trupi gjykues urdhëroi tek qeveria të zhbllokojnë uebfaqen për shpërndarjen e videove të mërkurën. Rregullatori i telekomit turk, BTK, njoftoi të enjëten se nuk do zhbllokojë faqen derisa të largohet “përmbajtja penale” nga YouTube. Pra, BTK ka injoruar...
 • Turqia zhbllokon Twitter-in

  Truqia zyrtarisht njofton se ka zhbllokuar rrjetin social Twitter, bazuar në disa raporte. Qeveria konfimroi se ata zhbllokuan Twitter-in pasi që gjykata kushtetuese tha se ky bllokim ishte ilegal, më pas qeveria urdhëroi të zhbllokonin rrjetin social. Disa minuta pas lajmit, disa banor të Turqisë filluan të shkruanin në...
 • Apple do hap dyqan në Turqi

  Midis ndalimeve të rrjeteve sociale dhe trazirave politike, Apple ka vendosur të hap dyqanin e parë në Turqi më 5 Prill. Kompania njoftoi të premten se dyqani do hapet në qendër të Stabollit në Zorlu. Hapja e dyqanit vjen midis trazirave politike të këtij vendi. Turqia ka ndaluar qasjen...