ueb

 • Bëhuni gati për një shfletim më të shpejtë në ueb!

  HTTP apo Hypertext Transfer Protocol është një pjesë qendrore e WWW (World Wide Web) që i lejon një shfletuesi të lidhet me një ueb server për të ngarkuar faqen e kërkuar. Të mërkurën, Mark Nottingham, drejtori ekzekutiv i grupit punues në IETF HTTP njoftoi që standardi i ri HTTP/2...
 • Mijëra uebfaqe me WordPress në rrezik

  Mijëra uebfaqe janë në rrezik si pasojë e një dobësie të pazbuluar më parë në një shtojcë në WordPress, për të cilën hulumtuesit thonë se mund të përdoret për të injektuar kode të dëmshme tek uebfaqet. Kjo e metë ekziston në Facybox, një mjet i famshëm për shfaqjen e...
 • Microsoft: Skype së shpejti edhe në ueb

  Përdoruesit shumë shpejtë do të jenë në gjendje të përdorin Skype-in nga shfletuesit pa pasur nevojë të shkarkojnë ndonjë gjë. Microsoft njoftoi të Premten që shumë shpejtë do të lansojë një version të bazuar në ueb për platformën e video-konferencave. Versioni i ri i Skype-it, i cili është ende...
 • Wikileaks mbeti pa softuer sigurues; nis dyqanin e saj online.

  Ueb faqja Wikileaks e njohur për publikimin e dokumenteve sekrete mbeti pa softuerin e saj të siguris për publikim e dokumenteve sekrete, thotë ish njeriu i dytë i Wikileaks, Daniel Domshejt-Berg i cili publikoi librin e tijë të titulluar “Inside Wikileaks” për disa vite të kaluara në këtë kompani...
 • 20 gjërat e Googles për shfletuesit dhe uebin.

  Google publikoi librin e saj “20 gjëra të cilat i mësova për shfletuesit dhe uebin“, për 20-vjetorin e zbulimit të saj nga Tim Berners-Li. Libri është bashkpunim i ekipit të Google Chrome dhe ilustratorit Kristof Niman. “20 gjërat” është e shkruar në HTML5 dhe paraqet “udhezues për të gjith...