UEFI

  • Dallimi ndërmjet BIOS dhe Firmware

    Kur një person të fillojë së përdoruri një kompjuter, aty do të përballet me një numër të madh fjalësh që duhet t’i njoh dhe nganjëherë dallimi ndërmjet tyre është shumë i vogël duke iu bërë konfuz rreth kuptimit të tyre. Pra, merrni si shembull termet BIOS dhe Firmware, e...
  • Linux nuk do të mund të butohet me Windows 8?

    Pas konferencës Build ku Microsoft prezenetoi Windows 8 shumica me padurim e prisnin sistemin e ri operativ. Megjithatë ato persona që përdorin dy sisteme operative nuk do të jenë edhe aq të kënaqur me politikën e Microsoft, sipas së cilës Linux nuk mund të ngritet në ato kompjutorë të...