usb

 • Dallimi ndërmjet BIOS dhe Firmware

  Kur një person të fillojë së përdoruri një kompjuter, aty do të përballet me një numër të madh fjalësh që duhet t’i njoh dhe nganjëherë dallimi ndërmjet tyre është shumë i vogël duke iu bërë konfuz rreth kuptimit të tyre. Pra, merrni si shembull termet BIOS dhe Firmware, e...
 • Samsung sjell disk 1TB SSD të përshtatshëm për xhep

  Me rritjen e numrit të disqeve për ruajtjen e të dhënave, edhe përzgjedhja e tyre është vështirësuar, por duket që kompania Samsung ofron diskun më të mirë që ju ndonjëherë do dëshironit t’i ruani dosjet. Samsung mendon se vendosja e të dhënave në një disk të vogël SSD që...
 • Zolt mbush çdo pajisje me USB kabull

  Mbajtja e shumë mbushësve për të furnizuar pajisjet telefonike, laptopat, tabletat me bateri mund të jetë vërtetë e mërzitshme. Por duket që për këtë çështje është përkujdesur kompania Zolt që ofron mbushës të përgjithshëm për mbushjen e të gjitha pajisjeve me USB kabull. Mbushësit nga Zolt ofrojnë tri hapësira...
 • Freescale do të ofroj mbushje pa tela 3 herë më të shpejtë

  Mbushja e pajisjeve pa tela është vërtetë mahnitëse, por fatkeqësisht është duke u vonuar pas zhvillimeve të fundit të çipave që kanë shpejtuar mbushjen e telefonave vërtetë dukshëm. Freescale dëshiron që të ndihmojë përdoruesit duke sjellur pajisje të re harduerike pa tela që lejon mbushjen e telefonave të mençur...
 • Xhaketa e çuditshme solare nga Hilfiger mbush baterinë e telefonit tuaj

  Jeni diku larg qytetit dhe telefoni ju lajmëron që ka nevojë të mbushet duke ju lënë të mërzitur, vetmuar dhe jashtë aplikacioneve të pëlqyera nga ju. Por prisni, është viti 2014 dhe e vetmja gjë që duhet të bëni është vendosja e telefonit tuaj të mençur në xhaketë dhe...
 • iOS nuk është më i sigurtë!

  Duket se çdo muaj krijohet një ngjarje e re që nxjerr një mënyrë për të shqetësuar përdoruesit e Android-it për sulme keqdashëse, pavarësisht faktit nëse përdorni aplikacionet që sjell vetëm Google Play Store. Tani, duket se është radha e kompanisë Apple, sepse së fundmi thuhet se iOS përmban softuer...
 • Formatizimi i Windows 8 me USB

  Këtu mund të mësoni si ta formatizoni kompjuterin tuaj duke instaluar versionin më të ri të Windows 8 përmes USB-së. Windows 8 Consumer Preview është lëshuar para pak kohe për shkarkim në faqen zyrtare. Gjërat që ju duhen Formati ISO i Windows 8, të cilin mund ta shkarkoni këtu....
 • Si të instaloni Windows 7 pa Disk (DVD)?

  Këtu keni udhëzimet se si legalisht të shkarkoni Windows 7 dhe të krijoni diskun tuaj instalues. Shumica e kompjuterëve që blihen sot vijnë pa diskun instalues të Windows 7. Në vend të saj vijnë me disqet “kthyese (ang. recovery)” dhe/ose particionet të cilat mundësojnë që të kthejnë kompjuterin tuaj...
 • USB 3.0 po vjen në tabletë dhe smartphone

  Deri në fund të vitit 2012 tabletët dhe smartphonet do pajisen me USB 3.0 të bazuar në microUSB, e cila do të lejoj transferimin e të dhënave më shpejtë se sa e tanishmja, USB 2.0. USB 3.0 teorikisht lejon transferimin e të dhënave deri në normën prej 625 MB/s,...