virus

 • Xkeyscore mund të ndjek “gjithçka që një përdorues i rëndomtë mund të bëj në internet”

  Agjensioni Amerikan për siguri kombëtare (NSA) që në vitin 2008 ka krijuar softuer(Xkeyscore) përmes së cilit analistët, pa leje paraprake, munden të ju qasen e-mailave të prëdoruesëve, online bisedave dhe ueb historisë së miljona individëve të targetuar. Dokumentet për Xkeyscore të cilat i publikoi Guardian, kurse transmeton ItShqip, janë...
 • WireLurker mbyllet nga autoritetet kineze

  Dy javë më parë, ne dëgjuam për një program keqdashës që po kërcënon pajisjet me iOS në Kinë të quajtur “WireLurker”. Tani, shumica e përdoruesve të iOS-it janë të sigurt, pasi që e vetmja mënyrë që ju të infektoheni me këtë virus ishte kyçja e pajisjes tuaj me iOS...
 • “Mosque Attack”, virusi tjetër në iOS

  Duket se iOS është duke kaluar një muaj të keq, javën e kaluar ishte WireLurker, një virus që ishte në gjendje të infektojë pajisjet e kompanisë Apple kur përdoruesit lidhnin telefonin e tyre me PC përmes USB-së. Sot, kemi të bëjmë me diqka edhe më të frikshme. Quhet “Masque Attack”...
 • Heartbleed, vrima që vuri internetin në rrezik

  Në verën e viti 2014, interneti u trondit nga një zbulim i një vrime ose lëshim sigurie tek OpenSSL që studiuesit e quanin ndryshe edhe si “katastrofa e keqe”. I njohur me emrin dramatik Heartbleed, vrima e cila është e njohur gjerësisht, duket se vë në dorë të hakerëve...
 • Nëse takoni reklama në Wiki, atëherë jeni infektuar.

  Wikipedia kurrë, absolutisht kurrë nuk publikon reklama në faqet e saja. Së paku jo ato komerciale. Nëse rastësisht në faqet e enciklopedisë më të madhe në botë Wikipedia shihni ndonjë reklamë, patjeter duhet të dini se ueb shfletuesi juaj është infektuar ose ndodhet ndonjë kodë malicioz në të. Pikërisht...
 • Kasperski: Apple është 10 vite pas Microsoft

    Edhe pse Apple regullisht lëvdrohet se sistemi operativ i tyre është plotësisht i sigurt, Kaspersky Labs nuk mendon ashtu. “Mendoj se 10 vite jan pas Microsoft kur flasim për siguri. Për shum vite flas që në aspektin e siguris nuk ka ndonjë dallim thelbësor mes Windows dhe Mac....
 • Hakerët publikuan kodin burimor të një antivirusi nga Symatec

  Hakerët të cilët veten e quaj Lords of Dharamaja publikuan kodin burimor të mjetit pcAnywhere nga Symatec. Symatec është një nga kompanitë më të mëdha në botë për IT siguri. Më herët hakerët kishin kërkuar 50.000 dollarë nga Symatec për të mos publikuar kodin. Hakerët të cilët qëndrojnë prapa...
 • Kujdes nga virusi i ri në Facebook “Chuck Norris ka vdekur”?

  Shumherë janë shfrytëzuar viktima të ndryshme në Facebook, duke i përdorur emrat e yjeve të njohur nëpër botë për të vjedhur llogaritë e përdoruesve të Facebook dhe për infektimin e kompjuterëve të tyre me viruse. Këtë herë, si objektiv është zgjedhur aktori i njohur komik, Chuck Norris, dhe kushdo...
 • Në Facebook janë duke u përhapur mashtrime lidhur me Timeline.

  Ndryshimet e fundit në Facebook tek profilet, i njohur si “Timeline“, disa përdoruesve nuk ju pëlqeu aspak, kështu që disa nga ato përdorues tani kërkojn mënyra se si të rikthejn dizajnin e mëparshëm të profileve. Natyrisht ka njerëz të cilët këtë “dëshirë” duan të keqpërdorin, dhe kështu që kanë...