vjedhje

 • Mbi 25 miliardë sulme kibernetike kanë goditur Japoninë në vitin 2014

  Më shumë se 25 miliardë sulme digjitale online kanë ndodhur në qeverinë japoneze vetëm gjatë vitit të kaluar, ku 40% prej tyre vijnë nga Kina. Instituti Kombëtar i Informacionit dhe Teknologjisë (NICT), që ka rrjetin me një numër të madh sensorësh, ka thënë se kanë ndodhur 25.66 miliardë tentime...
 • Siguria e dobët shkaktoi vjedhjen e 1 miliardë të dhënave

  Hulumtimet e reja sugjerojnë që më shumë se 1 miliardë të dhëna të regjistruara janë vjedhur nga më shumë se 1.500 sulme individuale brenda vitit të kaluar. Të dhënat e fundit nga Gemalto, një kompani sigurie, tregon për një rritje të vazhdueshme vit pas viti si në shkeljen e...
 • Aplikacioni falso ‘The Interview’ vjedh llogaritë bankare

  The Interview , filmi tepër i diskutueshëm që la kinematë madhështore dhe u shpërnda për t’u shikuar online (vetëm në SHBA) në platformat mobile dhe në YouTube, duket që ka realizuar ëndërrat e disa keqpërdoruesve. Nuk është e çuditshme që pas atyre polemikave të mëdha të vinte edhe ana...
 • Hakerët ju ofrojnë puntorëve të Sony-it ruajtjen e të dhënave nga publikmi

  Grupi i hakerëve që e quan vetën GOP ose ” Guardians Of Peace” nuk duket që ka në plan të ndalet së publikuari  informatat e vjedhura nga sulmi tek Sony Pictures Entertainment. Por, duket se tani ata do ofrojnë një mënyrë që puntorët e kompanisë të mos preken në...
 • Hakerët në Johannesburg kanë vjedhur 6.9 milion dollarë

  Në tre ditët e para të vitit të ri është kryer një vjedhje e shkëlqyeshme e planifikuar dhe shum mirë e koordinuar në Johannesburg, nga ku janë vjedhur plot 6.9 milion dollarë, raporton Sunday Times. Interesante është kjo vjedhje sepse hakerët siç raporton Sunday Times ishin shum mirë të...
 • Acer vjedh nga Apple shërbimin AcerCloud?

  Acer njoftoi një shërbim të ri për pajisjet e saj të quajtur AcerCloud, i cili do të mundësoj ndarjen e lehtë të dokumenteve, fotove në pajisjet e Acer, por në një mënyrë të kufizuar. Ndryshe nga Apple iCloud, e cila është projektuar kryesisht për sinkronizimin e mediave në sfond,...
 • Anonymous deri tek Sony: Ne nuk vjedhim kartela krediti.

  Grupi i hakerëve Anonymous në një dekleratë hedhi poshtë akuzat nga ana e Sony-t, se pjestarë të Anonymous janë të përfshirë në thyerjen e PlayStation NEtwork, nga ku ishin vjedhur informacione të shumta për 77 milionë gejmerë së bashku me kartelat e tyre kredite. “Përkrahja publike nuk fitohet duke...
 • Sony zbuloi se kishte patur edhe një sulm tjetër!

  Sony pranoi se përveç sulmeve të 16-17 prillit, kur dhe ishte sulmuar PlayStation Network dhe ishin vjedhur të dhëna për 77 milionë përdorues, kishte pasur dhe një sulm tjetër në Sony Online Entertainment (SEO) përdoruesit. Sony thotë se janë vjedhur të dhëna për 24.6 milionë profile, si dhe të...