windows 7

 • Microsoft përfundon mbështetjen për Windows 7

  Ende pa lëshuar sistemin operativ Windows 10, Microsoft ka ndalur mbështetjen e përgjithshme për sistemin operativ Windows 7. Duket që kompania Microsoft po tenton të bind konsumatorët të kalojnë në sistemin operativ Windows 8, para se të lëshohet Windows 10. Kjo do të thotë që sistemet operative të vjetra nuk...
 • Windows 8.1 vazhdon ende të rritet në treg

  Bazuar në të dhënat e fundit të NetMarketShare.Com, versioni i fundit nga Windows – 8.1, është duke u rritur vazhdimisht në treg. E kundërta është duke ndodhur me Windows XP, që është duke pasuar rënje. Shifrat janë shumë të përafërta, 13% për Windows XP dhe 12.1% për Windows 8.1....
 • Instalo Android 4.4 KitKat me Play Store në PC (Windows XP,Vista,7/8)

    Në të vërtetë, ka pasur shumë projekte gjatë viteve të kaluara që kanë tentuar të instalojnë platformën Android në PC, por vetëm ekipet më të fuqishme dhe të përkushtuara ia kanë dalur. Në këtë udhëzim, ne do të kalojmë në hapat më të lehtë që na sjellin deri...
 • Windows 7 ende duke rritur pjesëmarrjen në treg

  Nuk është për t’u befasur që Windows 7 është ende duke mbizotëruar në sisteme operative, përkundër Windows 8.1 që është duke u rritur ngadalësisht. Vërtetë interesante është sistemi operativ Windows 7,  që nuk është vetëm se po komandon me 50.06 përqind të tregut, por edhe që është duke u...
 • Kina bllokon Windows 8, vazhdon blerjen e Windows 7

  Kina ka bllokuar qeveritë e saj për të përdorur Windows 8 pasi Microsoft vendosi të ndalojë mbështetjen e sistemit operativ 13 vjeqar-Windows XP. Autoritet kineze ka bllokuar Windows 8 në kompjuterët e qeverisë duke shprehur ” shqetësime për sigurinë”. Sidoqoftë, mendohet se bllokimi ka për qëllim ndëshkimin e kompanisë...
 • 26% e përdoruesve të Windows-it ende përdorinë Windows XP

  Më shumë se 26% e të gjithë përdoruesve të sistemeve operative nga Microsoft janë duke përdorur Windows XP, sistem opeartiv që Microsoft provoi të largojë nga përdorimi. Windows 7 qëndron me 48.77%, por është vërtetë interesante se XP ende refuzon të dal nga gara edhe pasi Microsoft ndaloi mbështetjen...
 • Microsoft shet 200 milionë liçensa të Windows 8

  Kompania Microsoft njoftoi se ka arritur t’i shes 200 milionë liçensa të sistemit të tyre të fundit operativ, Windows 8. Shifra i përket vetëm liçencave që Microsoft ka shtitur tek kompanitë për të përdorur sistemin e tyre operativ dhe jo konsumatorët që e blejn atë në dyqane apo Online....
 • Mbrojtja e fëmijëve nga qëndrimi i gjate pran kompjuterit

  Atëherë opsioni family safety mund të themi se është një siguri familjare, pra këtu është qëllimi që ti mbrojmë fëmijët nga qëndrimi i gjatë dhe i pa nevojshëm në kompjuter, shfletimi i ueb faqeve të cilat nuk janë në interes për fëmijët e gjëra të ndryshme. Me ndihmën e family safety...
 • Si të instaloni Windows 7 pa Disk (DVD)?

  Këtu keni udhëzimet se si legalisht të shkarkoni Windows 7 dhe të krijoni diskun tuaj instalues. Shumica e kompjuterëve që blihen sot vijnë pa diskun instalues të Windows 7. Në vend të saj vijnë me disqet “kthyese (ang. recovery)” dhe/ose particionet të cilat mundësojnë që të kthejnë kompjuterin tuaj...