windows

 • Bartni skedarët përmes rrjetit pa tela

  A nuk do të ishte e shkëlqyer të bartni skedarët nga kompjuteri në telefonin tuaj pa pasur nevojë për kabllo apo shërbimet e ruajtjes së të dhënave online siç është Dropbox. Filedrop e bën të mundshme këtë gjë, dhe është pa pagesë për sisteme të ndryshme operative siç janë...
 • Lëshim serioz sigurie në të gjitha versionet e Windows-it

  Microsoft ka publikuar disa përditësime për të rregulluar disa lëshime të sigurisë, gjashtë prej të cilave lëshime janë lëshime serioze, duke rregulluar një total prej 41 lëshimeve të sigurisë gjatë këtij muaji. Njëri nga këto lëshime të sigurisë prek të gjitha versionet e Windows-it, përfshirë edhe sistemin e fundit...
 • Versioni paraprak i platformës Windows 10 ka filluar të zgjerohet

    Nëse me padurim keni pritur të provoni versionin paraprak të platformës Windows 10 në telefonin tuaj, por pajisja juaj nuk ka qenë pjesë e listës së shkurtë, tani ne kemi disa lajme të mira për këtë çështje. Microsoft sapo ka lëshuar një listë të pajisjeve që pritet të...
 • Microsoft Office falas për të gjitha pajisjet me ekran nën 10 inç

  Microsoft befasoi të gjithë me njoftimin që përditësimi në Windows 10 do të jetë falas për të gjithë, madje edhe për kopjet e pirateruara të sistemeve operative Windows 7 dhe Windows 8. Tani kompania planifikon të përqendrohet në hapësirën mobile duke bërë të gjithë paketën Office falas për pajisjet...
 • Windows 10 vjen brenda kësaj vere në 190 vende

  Sistemi operativ Windows 10 do të debutohet gjatë verës së këtij viti, njoftoi Microsoft. Sistemi i ardhshëm operativ i gjigandit Microsoft, që tejkaloi një version numerik, do të jetë në dispozicion në 190 vende në 111 gjuhë të ndryshme, shkroi Terry Myerson, drejtori ekzekutiv për sisteme operative në një...
 • Dyfishohet çmimi për vazhdim të mbështetjes në Windows XP

  Ndërmarrjet që kanë vazhduar përdorimin e sistemit operativ Windows XP do të përballen me një rritje të çmimit për mbështetje nga Microsoft, që vazhdimisht teton të bind kompanitë të largohen nga sistemet e vjetra operative. Një ekspert i licencimit, që foli për Coputerword, shpjegoi se çmimi për një kompjuter...
 • Microsoft sjell versionin paraprak të Windows 10 në telefona të mençur

  Sistemi i ri operativ nga Microsoft, Windows 10, ka zënë vend në dyqanin e kompanisë duke sjellur kështu formën paraprake të sistemit operativ tek përdoruesit e platformës Windows Phone. Për të filluar, së pari duhet të shkarkoni aplikacionin Windows Insider nga dyqani i platformës, por jo të gjithë do...
 • File Downloader shkarkon dosje pa shfletues

  Thuajse të gjithë menaxherët për shkarkime(download maganer) që ne instalojmë në sistem operativ kërkojnë instalim shtesë të paneleve(toolbars) tek shfletuesit që ne përdorim. Nëse nuk përdorin ndonjë panel shtesë, padyshim që pas hapjes së tyre kërkojnë ndonjë numër serik apo çelës për akses të plotë tek manaxhuesi për shkarkim,...
 • Microsoft përfundon mbështetjen për Windows 7

  Ende pa lëshuar sistemin operativ Windows 10, Microsoft ka ndalur mbështetjen e përgjithshme për sistemin operativ Windows 7. Duket që kompania Microsoft po tenton të bind konsumatorët të kalojnë në sistemin operativ Windows 8, para se të lëshohet Windows 10. Kjo do të thotë që sistemet operative të vjetra nuk...