wordpress

 • WordPress bllokohet në Pakistan

  Autoritetet e telekomunikacionit në Pakistan u kanë kërkuar ofruesve të shërbimeve të internetit të bllokojnë qasjen në WordPress.com. Si pasojë e kësaj, uebfaqja zyrtare e kësaj platforme dhe blogjet e tjera me WordPress nuk mund të ngarkohen në Pakistan. Pamje e paraqitur më lartë aktualisht shfaqet tek të gjithë...
 • Mijëra uebfaqe me WordPress në rrezik

  Mijëra uebfaqe janë në rrezik si pasojë e një dobësie të pazbuluar më parë në një shtojcë në WordPress, për të cilën hulumtuesit thonë se mund të përdoret për të injektuar kode të dëmshme tek uebfaqet. Kjo e metë ekziston në Facybox, një mjet i famshëm për shfaqjen e...
 • Luani Angry Birds edhe në Facebook Timeline

  Kompania krijuese e lojës së famshme Angry Birds, Rovio, ka njoftuar në blogun e saj zyrtar se prej tani Angry Birds mund të luhet edhe në Facebook Timeline përmes Share & Play. Tani, përdoruesit e Facebook mund të përplasin zogjtë e zemëruar drejtpërdrejtë në Facebook Timeline, pastaj edhe të...
 • WordPress 3.3.2, në dispozicion

  WordPress ka njoftuar versionin e ri WordPress 3.3.2 me një përditësim të sigurisë. Ju mund të shkarkoni versionin me të fundit të WordPress në faqen zyrtare: www.wordpress.org/download. Për të gjitha detajet, shikoni evidentimin e plotë të ndryshimeve në WordPress. Nëse ju keni zbuluar një dobësi në sigurinë e WordPress,...
 • Hakohet DreamHost!

  Sipas një blog-posti, kompania DreamHost ka zbuluar një shkelje të sigurisë në njërin nga serverat e tyre, ku janë vërejtur edhe lëshime brenda databazës. Me sa duket, shkelja e sigurisë ka ndodhur në muajin nëntor përmes magjistarit të instalimit të DreamHost. Pra, magjistari (ang. wizard), i cili mundëson instalimin...
 • Blogger me aplikacion zyrtar për iOS dhe Android

  Google ka lansuar aplikacionin e saj zyrtar të sistemit blogues, Blogger.com për iOS dhe Android. Aplikacioni është në dispozicion për versionin iOS 3.2 dhe më lartë. Ky aplikacion ju lejon përdoruesve të shkruajnë dhe të botojnë postime në blogjet e tyre me fotografi dhe lokacione, ai gjithashtu ju lejon...
 • Hotmail ofron një veçori të re

  Tani Hotmail ofron një veçori të re, që nga Hotmail është quajtur “Hotmail Alias”, përmes kësaj veçorie të re përdoruesit mund ta emërtojnë në disa forma te ndryshme email adresën e tyre primare dhe mesazhet që do marrin për këto email adresa të emërtuara përmes kësaj veçorie prapë se...
 • 1000 uebfaqet më të vizituara sipas Google

  Google ka publikuar listën e 1000 uebfaqeve më të vizituara. Rrjeti social Facebook gjendet në krye të kësaj liste. Sipas Google, Facebook ka mbi 540 milion vizitorë unik në muaj. Në top 10 uebfaqet e publikuara në këtë listë vetëm dy uebfaqe nuk përmbajnë reklama, Wikipedia dhe Mozilla. Wikipedia...
 • Ueb faqet qe perdorin WordPress ne rrezik?

  Ditëve të fundit janë duke u raportuar se një numër i madh i uebfaqeve që përdorin WordPress janë duke u manipuluar nga hakerët. Fillimisht mendohej se këto manipulime bëheshin vetëm tek klientët e kompanisë DreamHost,por kjo nuk doli e vertetë ngase ueb faqe të shumta janë duke u manipuluar...