Tesla K80 është kartela grafike më e shpejtë në botë

Tesla K80 është kartela grafike më e shpejtë në botë që është prodhuar deri më sot raporton Itshqip. Kartela Grafike Tesla K40 ose tashmë i njohur si paraardhësi i Tesla...
kartela grafike tesla k80

kartela grafike tesla k80

Tesla K80 është kartela grafike më e shpejtë në botë që është prodhuar deri më sot raporton Itshqip. Kartela Grafike Tesla K40 ose tashmë i njohur si paraardhësi i Tesla K80 përdoret në pjesë të madhe tek superkompjuterët. Frakuenca punuese themelore është 562 Mhz, ndërsa gjatë boost mod deri 875 MHz.

Deri tani është e panjohur se sa kohë do të mund të punojë procesori në këtë mod, thonë nga ExtremeTech.

Tesla K80 vjen me dy procesorë të quajtur GK110, të bashkuar me një procesor të ri të quajtur GK210. Tesla K80 vjen edhe me memorie dyfish më të madhe se paraardhësi K40, ose më sakt 24GB RAM. Kartela është e projektuar për të krijuar simulime të modeleve për vizualizime, por edhe për industrinë e naftës dhe gazit në mënyrë që të ndihmojë për të gjetur vendet më të mira ose më të përshtatshme për të shpuar vrima në tokë. Tesla përdoren edhe tek serverët për të krijuar kompjuterë virtual.

Sa i përket lojrave për të cilat besoj secilin nga ju është i interesuar, definitivisht ska lojë me këtë kartel grafike të quajtur Tesla K80 në këtë moment që nuk do të mund ta luani në maksimum. Me një fjalë për sa i përket lojrave është perfekte, dhe zdo keni as vetëm një problem të vogël.

Për vitin 2016 Nvidia njoftoi performancë shum më të mirë me arkitekturën Pascal dhe të teknologjisë së re on-chip. Me lidhjen NV-Link të dhënat do të mund të shkëmbehen shum më shpejtë. Deri tani, kompania është duke përdorur lidhjen PCI-Express 3.0 e cila megjithatë e kufizon shpejtësin e Titan-it.

kartela grafike tesla k80

Categories
Hardware

Albo eshte autor në Itshqip.com, i cili në kohën e lirë preferon të shkruaj, është një person i apasionuar pas Teknologjisë dhe Informatikës. Më shum është i përkushtuar për Sigurin në Internet, më saktësisht sigurinë në faqet e internetit dhe softuerëve.

RELATED BY