Toshiba sjell kartat më të shpejta në botë

Kartat microSD të fundit nga kompania Toshiba janë kartat më të shpejta në botë. Versioni me 32GB të microSD kartës arrinë të lexoj deri në 260MB/s dhe të shkruajë...

Toshiba sjell kartat më të shpejta në botë
Kartat microSD të fundit nga kompania Toshiba janë kartat më të shpejta në botë. Versioni me 32GB të microSD kartës arrinë të lexoj deri në 260MB/s dhe të shkruajë 240MB/s.

Po ashtu, Toshiba ka sjellur edhe versioni 64GB, por ky version nuk është aq i shpejtë pasi që arrinë të lexojë deri në 145MB/s dhe të shkruajë deri në shpejtësi prej 130MB/s. Këto karta përdorinë dosjet e sistemit exFAT dhe veprojnë nën ndërfaqen e plotë të dyfishtë me një shpejtësi maksimale prej 1.56Gbps.

Toshiba tha se kartat microSD UHS-II ofrojnë shpejtësi në të shkruar 8x dhe në të lexuar 2.7x. Çmimi dhe debutimi i këtyre kartave ende nuk është zbuluar, por lansimi i tyre së pari do bëhet në Evropë dhe Amerikën Veriore brenda javëve të ardhshme./itShqip

Categories
Hardware

Arsimi është autor në portalin ITshqip, ku shkruan rreth informatikës dhe zhvillimeve që ndodhin në fushën e teknologjisë. Është i përqendruar më shumë në industrinë e telefonave të mençur dhe sulmet që ndodhin në internet. Ndiqe në : Facebook | Twitter
No Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

RELATED BY