Veturat në Brazil së shpejti me sistemin Android Auto

Sistemi për vetura nga Google, Android Auto do të jetë në dispozicion për konsumatorët brazilian në gjysmën e dytë të vitit 2015. Daniel Holle, menaxheri i produkteve Android Auto,...

Sistemi për vetura nga Google, Android Auto do të jetë në dispozicion për konsumatorët brazilian në gjysmën e dytë të vitit 2015.

Daniel Holle, menaxheri i produkteve Android Auto, ka thënë për një gazetë braziliane që lansimi është planifikuar të ndodhë vonë gjatë këtij viti, ndonëse tani nuk mund të caktojmë ndonjë datë pasi që duhet kohë për të integruar programin në veturat tona.

Android Auto është një sistem që funksionon me të gjitha pajisjet me Android 5.0 e më lartë duke iu lejuar përdoruesve të bëjnë thirrje, marrin drejtime rrugore, dëgjojnë muzikë dhe një numër të madh funksionesh tjera.

Platforma ka për qëllim të zvogëloj sa më shumë rrezikun duke reduktuar shtypjen e butonave që shoferët përdorin për kryerjen e ndonjë funksioni, transmeton ITshqip.com. Holle njoftoi gjithashtu se sistemi i tyre do iu lejojë veturave në mënyrë efikase të lidhin pajisjen e tyre me Android.

Krijuesit e veturave që qëndrojnë prapa markave Audi, Bentley, Jeep dhe Volvo tashmë kanë njoftuar se kanë në plan të sjellin funksionin Android Auto tek produktet e tyre. Po ashtu, edhe kompanitë e tjera të famshme në Brazil si Chevrolet, Ford, Kia dhe Nissan ka shprehur planet e tyre për të integruar sistemin nga Google në veturat e tyre./ITshqip/

Categories
Autotoplajm

Arsimi është autor në portalin ITshqip, ku shkruan rreth informatikës dhe zhvillimeve që ndodhin në fushën e teknologjisë. Është i përqendruar më shumë në industrinë e telefonave të mençur dhe sulmet që ndodhin në internet. Ndiqe në : Facebook | Twitter

RELATED BY